Fluorescensmikroskopi er en optisk teknik, der inkorporerer fluorescens eller phosphorescens (i modsætning til refleksion og absorption) for at studere egenskaberne af organiske og uorganiske stoffer. Ikke en fremmed for at bringe DIY-teknikker i laboratoriet, [Philip] bruger 3D-udskrivningsressourcer til at fremme videnskab og glæde praktikanter fra laboratorier overalt.

I fluorescensmikroskopi er en enorm begrænsende faktor, der reducerer mængden af ​​data, der kan optages fra en enkelt prøve, antallet af mål, der kan mærkes med fluorescerende tags. Overlapning i spektrale emissioner af fluoroforer begrænser imidlertid fluoroforerne, som kan anvendes side om side. Det betyder, at kun omkring fire mål kan mærkes med fluorescerende tags i en typisk opsætning, idet ti er det absolutte maksimum, hvis omhyggelig spektral demixering er udført. Men i en enkelt prøve kan der være et par hundrede komponenter. Det er klart, at vi er slukket af en størrelsesorden (eller mere).

Men forskere er kloge. En nuværende løsning er at mærke mål på en sekventiel måde med probe signal nullifikationstrin i mellem. Ideelt set introduceres prober i sekventiel uden at flytte prøven ud af mikroskopet. Efter billeddannelse kan proberne fjernes, så antallet af mærkede mål kun begrænses til antallet af runder af sonde udskiftning. Og med kloge ‘barcoding’ ordninger, kan afkastet fra hver runde endda skalere eksponentielt, snarere end lineært.

Men for at opnå denne feat skal en enkelt prøve behandles gentagne gange gennem mærkning og strippingstrin. Det er ikke ualmindeligt at gøre dette for hånden, der består af mange timers usædvanligt kedeligt arbejde. Det er her [Philip] kommer ind. Ved at bruge en 3D-printer som kartesisk robot, er [Philip] automatisering af mærkning og strippingstrin, der resulterer i lykkelige praktikanter og i sidste ende et mere præcist produkt. I stedet for at bruge et par titusinder på en kommerciel maskine, kan du finde alle [Philip’s] designfiler i hans github repo og lave en til ~ $ 1k. Klar til mere? Vi har fået din ryg.

Video efter pause.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *