Nyd Out Spidey, der er en ny Wall Climber i byen!

Forskere [Matthew Robee, Xiaoqi Chen, James Robertson, Mark Jermy og Mathieu Sellier] afslørede for nylig deres Wall Climbing Wonder Bot på 2011 IEEE International Conference om Robotics and Automation. Som en masse andre mur klatring bots opererer deres på Bernoulli-princippet for at holde det fast på overfladen, men det er her, hvor lighederne slutter.

I modsætning til andre Bernoulli-baserede klatrere rører denne robots griberi aldrig rent faktisk overfladen, den klatrer. Forskerne var i stand til at opnå denne feat ved at skabe en specialiseret griber, der tvinger luft gennem et 25 μm mellemrum, hvilket skaber et meget kraftigt lavtryksvortex. Gripperens design komprimerer luften ved hjælp af form alene, hvilket får luftstrømmen til at nå hastigheder af Mach 3 uden at tælle på kraftige pumper eller boostet luftvolumen.

Forskerne siger, at deres supersoniske griber kan støtte omkring fem gange vægten af ​​en konventionel Bernoulli Griper, og som du kan se i videoen nedenfor, har det heller ikke noget problem at klatre et stort udvalg af overflader.

Vinduesvaske Roomba, her kommer vi!

[Via Make]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *