En lille, desktop pick og place maskine har indlysende applikationer til hackerspaces, små virksomheder og endda hjemme laboratorier. På trods af flere bestræbelser er ingen kommet op med en løsning, der både er bedre og billigere end at købe en brugt, forældet pluk og placere maskine. [Mika] s Brdmaker er endnu et forsøg på en desktop chipshooter, og mens prototypen ikke er færdig endnu, er det en fantastisk bygning, der snart kan findes i dit lokale elektroniklaboratorium.

Den nemme del af enhver pick og place maskine er en kartesisk ramme. Dette er blevet udført igen og igen af ​​3D-udskrivningen og CNC-samfundene, og Brdmaker er ingen undtagelse. [Mika] s robot er en 600 med 600 mm CNC-ramme, der drives af NEMA 23 motorer. Så langt så godt.

Den vanskelige del af en pick og place maskine arbejder med fiddly bits. Det betyder feeders og maskinsyn. Der er flere forskellige muligheder for feedere, herunder en ‘træk’ feeder, der bruger vakuumdysepladen for at flytte en spole af dele sammen, og en lidt mere kompliceret men langt mere professionel feeder. En maskine skal se de dele, den sætter ned, så [Mika] bruger to kameraer. Et af disse kameraer er monteret på værktøjslisten og ser overraskende svarende til et USB-mikroskop. Det andet kamera er monteret i maskinens ramme for at se på bunden af ​​en del. Dette kamera bruger 96 LED’er til at belyse komponenten og finde sin orientering.

[Mika] s Brdmaker har stadig en lang vej at gå, men der er tegn på, at markedet er klar til en billig, nem at bruge desktop pick og place maskine. Chipsetteren, en udsøgt designet pick og place maskine afsløret på sidste års NY Maker Faire havde en mislykket kickstarter, men de chuggler stadig sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *