Sony for nylig afsløret TOIO, en pædagogisk robotik legetøj til unge programmører. Vi kender alle Sony som elektronikgigant, men de gør dabble i robotik fra tid til anden. Aibo Pet Dog Family er nok deres en masse populær skabelse, selvom der også er QRIO, en bipedal humanoid og på den fremmede side, den rolly.

TIO består af to små kube robotter, der ruller rundt i skrivebordet. Du kan styre dem med håndholdte ringe eller køre programmer på dem. Robotterne opkræves af en basestation, som også har en patronplads. Sony markedsfører dette som et økosystem, der kan udvides ved at få pakker, der består af tilbehør og en software patron. Det ser ud til, at patronen endnu er et andet proprietært hukommelseskortformat. Er Sony nogensinde at lære?

Der er ikke meget hårde oplysninger om too endnu. Vi ved, at det vil blive frigivet i Japan den 1. december og vil koste omkring 20.000 og omkring 200 USD. Intet ord endnu på en verdensomspændende udgivelse.

Den slående ting om dette kit er, hvor godt de to robotter kender hinandens stilling. Tape et papirpar bukser, og de “går” som to fødder. Fastgør en papirforbindelse mellem dem, og de bliver bedst synkronisering, som to gear. Tilføj nogle papirstrimler, og de to robotter arbejder sammen for at danne en griber. Vi kan kun gætte, at Sony bruger kameraer på bunden af ​​hver robot til at finde ud af position – muligvis ved hjælp af en kodet arbejdsflade – svarende til anoto-papir. Uanset hvilken teknologi det er, her er at håbe, Sony sætter en SDK for forskere og hackere at komme ind på sjove med disse små robotter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *