Hvad vil det tage for at gøre dit hjem smartere end dig? At dømme fra omkostningerne til kloge apparater vi ser i huscentrene i disse dage, vil det tage spande penge. Men hvad hvis du måske gør dit hus smartere – eller i det mindste meget mere observant – med et par billige, generelle funktion “supersensors”, der nyder dit eneste skridt?

Lyder uhyggeligt, ikke? Det er det [Gierad Laput] såvel som hans team på Carnegie Mellon Human-Computer Interaction Institute troede, da de skabte deres bredbånd “syntetisk sensor”, såvel som det er derfor, de med vilje udeladte en cam fra deres design. Men næsten hver anden sensor under solen er på den lille bestyrelse: et IR-array, synlige lyssensorer, et magnetometer, temperatur, fugtighed, såvel som tryksensorer, en mikrofon, PIR, samt endda en EMI-detektor. Af program Der er ligeledes et WiFi-modul, men det ser ud til, at det kun er for tilslutning og ikke udnyttes til sensing, selvom det klart kan være. Alle de rå data syntetiseres til et samlet billede af goings på inden for platformens sort, der udnytter en kombination af makeropdikning såvel som individuel træning.

Videoen efter pausen viser sensoren, der registrerer normale hjemmehændelser fra en central placering. Det er et stærkt koncept, så vi ser frem til at se præcis, hvordan det bevæger sig fra prototype til produktet. Samt, om den slemme besøgende genkender [Gierad] s navn, kan det være fra hans tidligere udseende på disse sider for 3D-trykt hår.

[Mua] tippet os på denne ene. Tak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *