Det ser ud til at være et flerårigt træk ved vores bredere samfund af hackere og beslutningstagere, at tv-produktionsselskaber kommer op med nye ideer til shows med os og vores færdigheder. Uanset om det er en reality maker show, en knockout konkurrence, en scavenger jagt eller et andet format, ser det ud til, at der altid er forsker fra et tv-selskab eller en anden touting omkring scenen for deltagere i nogle nye show.

Disse shows er underholdende og engagerende for at se, og vi har alle sandsynligvis spekuleret på, hvordan vi måtte gøre, var vi at gå til os selv. Fame og formue venter, selvom kun under en eller to episoder, og undertiden finder deltagerne selv lanceret til tv-karriere. Amerikanerne kan være bekendt med [Joe Grand], for eksempel, og briter vil genkende [Dick Strawbridge].

Det ser ud som om det kan være en win-win-situation for at være en tv-deltager på en serie, der er filmet i eksotiske udenlandske klipper, men det er værd at tage et kig på oplevelsen fra en anden vinkel. Det, du ser på skærmen, er showet, da producenten vil have dig til at se det, hurtig og underholdende. Det, du ser som konkurrent, kan være helt anderledes, og før du udfylder den formular, skal du vide om begge sider.

For nogle år siden var jeg et medlem af et stort team af beslutningstagere, der kom ind i den britiske version af en meget populær tv-franchise. Erfaringen forlod mig med interesse for, hvordan tv-producenterne skaber offentlighedens indtryk af en begivenhed, og også med en dyb mistillid til meget af det, jeg ser på min skærm. Dette fik mig til at dele erfaringer med de mennesker, jeg har mødt i de år, der har været deltagere i andre lignende shows, for at få et billede af industrien fra mere end bare min personlige vinkel. Disse mennesker ved, hvem de er, og jeg takker dem for deres input, men fordi nogle af dem stadig kan være bundet af kontrakt, vil jeg beholde både deres identiteter og de af de shows, de deltog i en hemmelighed. Det er således værd at dele nogle af de indsigter, der blev hentet fra deres oplevelser, så hvis du skulle være interesseret i at have en gå selv, er du advaret.

Alle tv-konkurrencer er en løsning

Det har været en universel oplevelse af de konkurrenter, jeg har stødt på, at alle konkurrencer i de shows, de syntes på, havde noget af retten om dem. Dette er ikke at sige, at resultatet af showet er fastslået på forhånd, og alle konkurrenter er kun aktører, men at producenterne vil identificere favoriserede kandidater og vippe oddsene til deres fordel. Hvis du tænker på det, giver det mening fra producenternes synspunkt, fordi de ikke er i gang med at køre en konkurrence, men at gøre godt tv. Hvis et bestemt hold eller konkurrent gør en bedre udsigt til vurderinger, så vil de selvfølgelig låne dem en hjælpende hånd. Dette er en privat konkurrence til gavn for tv-selskabet snarere end en åben og retfærdig sport, der drives af et styrende organ, og du skal være opmærksom på det, før du indtaster den.

Begivenheder på skærmen sker ikke helt som de gjorde for rigtige

En anden universel oplevelse, når du diskuterer shows, har været på skærmen skildring af en begivenhed, der er helt anderledes end det, der virkelig skete. Normalt indebærer dette teknisk assistance, der skal kræves for at få noget til at ske, men som falder uden for skærmbilledet “regler” af showet. Hvis du har brug for en unobtaniumskrue for at fuldføre din bygning, og producenten ikke får episoden i dåsen uden en, vil kameraerne stoppe med at rulle, mens man er fundet for alle omkostninger, og seerne vil ikke være klogere. Nogle gange vil dette favorisere en enkelt konkurrent eller et team over andre, som du måske samler fra det foregående afsnit.

Forberede sig på at være den dårlige fyr

Tvproducenter som helte og skurke. Personlig konflikt gør godt tv. Så de vil gøre alt for at skabe en sådan fortælling, selvom det betyder helt at fremstille det. En deltager, jeg stødte på, fandt sig selv kastet som den dårlige fyr og givet papirkurven til at levere. Han gjorde det, men i hans mest trævirkende og konstant bryder den fjerde mur. Der er en opadgående at være den dårlige fyr, selvom det er en god strategi, hvis du vil vises i mere end en episode. Ideelt for producenten vil den endelige episode være en episk kamp mellem dig og den, de plukket til at være den gode fyr, med selvfølgelig den gode fyr, der hersker. See the earlier paragraph about competitions on TV being a fix.

Prepare to be set up to be laughed at

If the viewer can be persuaded to see themselves as better in some way than someone on their screens, from the producer’s point of view it makes good TV. An easy way to do this is to have the viewer seem more sophisticated and socially able than the competitor, so on shows drawing from our community you should expect to find competitors portrayed as socially inept and unstylish geeks. If you think of big Bang Theory‘s [Sheldon Cooper], you can quickly see a fictional example of this kind of character, so you should try to avoid the stereotypes that miGht give dig selv den samme skæbne.

Dit hjem er deres ejendom

Tvproducenter som gratis ting. Helvede, alle kan lide gratis ting! Til en tv-producent er alt, der kommer foran sit kamera, en prop, og rekvisitter kan misbruges og ødelægges på vilje, fordi det gør godt tv. Hvis du ejer noget – ligesom, siger en kamprobot, bare for at nævne et eksempel, der er citeret af mange tidligere deltagere – og tag det på tv, skal du sørge for, at der er en sort-hvid-signeret kontrakt, der angiver, at tv-selskabet er ansvarlig for eventuelle skader. Fordi de vil skade det, at du kan være sikker. Hvis det er din, og de behøver ikke at betale for det, kan din dyrebare være mere døde værd end i live.

Stol ikke på dem, når det kommer til penge

Mens et kort udseende på et tv-panel-show eller lignende kan være noget, du kan se i samme lys som en dags udflugt for fornøjelse, vil typen af ​​shows vi typisk bliver bedt om at deltage i, vil normalt kræve en betydelig forpligtelse. Du bliver nødt til at opgive dage eller endda uger af din tid, og typisk bliver du nødt til at rejse en betydelig afstand til filmen. Sørg for, at alt, der sætter dig betydeligt uden for lommen, kompenseres tilstrækkeligt i en sort-hvid kontrakt, og ikke på noget vagt løfte om fremtidig betaling. Hvis der er spørgsmål om, at du har et budget inden for showet for at købe dele, skal du sørge for, at du holder dem til de beløb, de lover, og sørg for, at du kompenseres for personlige udgifter. Og endelig, hvis du vinder, skal du sørge for, at præmiepengene lovede til sidst kommer din vej. Flere af de tidligere deltagere, hvis historier gik hen imod dette stykke relaterede oplevelser af tv-virksomheder, der forsøgte at kortslutte dem. I betragtning af mængden af ​​kontanter, der flyder omkring denne industri, er det simpelthen ikke acceptabelt at blive kortsluttet.

Du kan måske læse ovenstående afsnit og konkludere, at jeg forsøger at fortælle dig at aldrig gå i nærheden af ​​et tv-show i dit liv. Men det er ikke ligefrem tilfældet, det var en ret universel reaktion fra de tidligere deltagere, at de havde haft oplevelsen og måske endda gør det igen. I virkeligheden havde mindst en af ​​dem gjort det, og dukkede op på mere end et show. Men advaret er underarmede, og du bliver nødt til at være opmærksom på faldgruberne, som de er, før du udfylder disse former.

Der er en endelig advarsel. Tv i dag er et tusind kanals medium, så på et givet tidspunkt i de næste ti år, eller således at episode med dig i det vil være på gentagelse et sted i de højt nummererede satellit- eller kabelkanaler. Sørg for, at det ikke vil have noget, du er flov over i det, fordi alle, du ved, vil konstant se det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *