Hvis dit koncept af et seks-retters måltid er en lille rækkefølge af fjerkræ nuggets, kan du have savnet stigningen af ​​Sous vide blandt kokke. Konceptet er, at du forsegler mad i en plastikpose såvel som derefter kog det i et vandbad, der holdes ved en præcis temperatur. Denne temperatur er meget lavere end du normalt bruger, så kogetiderne er lange, men resultatet er mad, der er jævnt kogt såvel som ikke mister meget vådhed under madlavningsprocessen. Selvfølgelig er kontrol af en temperatur en perfekt opgave for en mikrocontroller såvel som [Kasperkors] har lavet sin egen konfiguration ved hjælp af en arduino til kontrol. Publicering er på dansk, men Google Equate er skræmmende godt.

Den tiltalende konfiguration anvender en Arduino Mega, en skærm, en vandtæt temperatursonde, samt nogle chancer såvel som ender. Oversættelsen har efteråret en smule på delelisten, men hvis du erstatter “jorden” for “jord” såvel som “jord”, skal du være sikker. For den sande epikuranske type er type lige så vigtig som funktion, såvel som [Kasperkors] Akrylkasse med LED’er indenfor er helt sikkert iøjnefaldende. Du kan se en video af enheden nedenfor.

Skifteren, LED’erne, såvel som relæer er alle ganske grundlæggende billetpris. Det ægte hjerte af jobbet er temperaturreguleringen. Mange controllere bruger et PID (proportional / integral / derivat) til at holde temperaturen, men dette job tager en mere pragmatisk tilgang. Afhængigt af præcis, hvor langt fra det indstillede punkt temperaturen er, driver controlleren bare opvarmningsaspektet på en anden måde såvel som måler mere eller mindre ofte at justere. For eksempel, hvis temperaturen er mere end to grader lav, forbliver varmeaspektet konstant. Da det kommer tættere, løber opvarmningsaspektet i 10 sekunder, der er en 5 sekunders ventetid, såvel som da lyder algoritmen temperaturen igen.

Der er en stor debat om præcis, hvor præcis temperaturen skal være. Tilsyneladende for ting som fisk, er en bred vifte af temperaturer ikke et problem. Æg, kravet strammere, der styrer, da deres proteiner kan denaturere (uanset hvad det betyder).

Der er ligeledes et sikkerhedsrelæ, der lukker hele affæren ned, hvis temperaturen går ekstremt høj eller lav, så en dårlig temperatursensor vil ikke koge uanset væk. Vi har måske tænkt på at gøre det med en bimetallisk spole for at sikre, at selv en arduino-fejl ikke ville stoppe det fra at arbejde.

Vi har set andre tiltalende sous videopsætninger. For ikke at nævne de mere utilitaristiske udvikler lavet med en crock pot. Uanset hvordan det ser ud, er disse job sandsynligvis ikke at hjælpe din talje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *