Vi ved alle, hvad det yderste mål for 3D-udskrivning er: For at kunne udskrive dele til alt, herunder vores egne kroppe. For at opnå dette potentiale har vi brug for bedre måder at udskrive bløde materialer på, og det angiver, at vi har brug for bedre måder at støtte udskrifter, mens de er i gang.

Det er fokus på et akademisk papir, der tjekker udskrivning silikone inden for oliebaserede mikrogeler. Lederforfatter [Christopher S. O’Bryan] og hold fra Soft Matters Research Lab ved University of Florida Gainesville har udviklet en metode ved hjælp af selvmonteringspolymerer gennemblødt i mineralolie som en matrix, i hvilke silikone elastomerer kan udskrives. Teknikken udnytter granulære mikrogels, der er “fastklemt” i et solidt, trods at være op til 95% opløsningsmiddel. Under stress, som det, der udøves af dysen af ​​en 3D-printer, er de faste unjams i en flydende væske, hvilket gør det muligt for printeren at ekstrudere silikone. Microgel hurtigt syltetøj tilbage i et solidt igen, der understøtter silikonen, når det helbreder.

[O’Bryan] et al har brugt teknikken til at udskrive en model luftrør, en lille manifold og en pumpe med kugleventiler. Der er QuickTime-videoer af den færdige manifold og pumpe i aktion. Mens vi har dækket fleksible udskrivningsmuligheder før, er denne teknik et skridt ud over, og noget vi er ivrige efter at se, gøre det til at gøre det til hobbyprintmarkedet.

[LONC], tak for spidsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *