den ærværdige Commodore 64, er der noget, det ikke kan gøre? Ligesom masser af 1980’erne computer platforme, gør direkte adgang til hukommelse og eksterne enheder hacking nem og sjov. Især vil du finde serielle og parallelle porte er modne til eksperimenter, men Commodore har også sin ekspansion / patronport, og [Frank Buss] tog en beslutning om at tilslutte den op til en to-line tegn LCD.

Brug af ekspansionsporten til denne opgave er lidt ukonventionel. I modsætning til parallelporten har udvidelsesporten ikke en stabil produktion som sådan. Havnen består af datalinjerne på 6510 CPU’en og dermed opdaterer, når RAM læses eller skrives til, snarere end opdatering på en kontrolleret måde som en parallel port gør. Men [Frank] fandt en vej omkring dette – IO1- og IO2-linjerne går lavt, når visse hukommelsesområder er skrevet til. Ved at kombinere disse med låse kredsløb er det muligt at komme op til 16 parallelle udgangslinjer – meget mere end nok til at køre en grundlæggende HD44780 display! Det er et testamente til fleksibiliteten af ​​74-serie logik.
Det er alle bygget på en C64 patron proto-bord på [Frank] eget design, og indsats blev lavet for at sikre, at LCD’et fungerer med grundlæggende for nem eksperimentering. Det er et ryddeligt mod, der nemt kunne indbygges i et godt kabinet og måske bruges som grundlag for et 8-bit automationsprojekt. Nogen må, at Amiga 2000 kører skoledistriktet HVAC, trods alt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *