i slutningen af ​​1950’erne [Bill Haley], [Elvis Presley], såvel som [Little Richard] byggede en ny type musik. I mellemtiden byggede elektroniske hobbyister deres eget gear fra Heathkit. En stor del af det gear viser dig præcis, hvor langt vi er tilgængelige på mindre end et århundrede. [Jeff Tranter’s] YouTube Channel er en fremragende metode til at se på en masse gamle Heathkit gear, herunder denne virkelig fascinerende “Direct Reading Capability Meter.” Du kan se videoen nedenfor.

Måling af kapacitans i disse dage er let. Mange digitale multimetre har den funktion. Men de eksisterede ikke i 1950’erne – i det mindste, ikke i metoden vi forstår dem. CM-1 vejede 5 pund, havde en række rør, såvel som udgift, hvad der ville svare til $ 250 i dagens priser. I modsætning til andre instrumenter af dagen blev kapacitansen tjekket ud direkte af en stor analog meter (dermed navnet). Du behøvede ikke at oversætte aflæsninger ved hjælp af en nomograf eller flytte en knap for at afbalancere en bro samt tjekket ud af knappen ‘

[Jeff] ser ikke bare på CM-1, han forklarer præcis, hvordan det måler kapacitans ved at rette op på en puls, der produceres af kondensatoren. Den typiske værdi er proportional med kondensatorens værdi, såvel som [Jeff] viser dig på området, hvad der foregår indeni. Du kan hente en stor del af stor information, især hvis du tænker på gamle gear. For eksempel forstår du, hvad en fjerkræhovedsknap er? Hvis du ikke gør det, skal du helt sikkert se videoen!

Hvis du har nogen form for interesse for vintage gear, er [Jeff’s] hele kanalen værd at se. Han har også en stor retrrucomputing projekter og dokumenterer dem i glimrende detaljer. Hvis du ikke er gammel nok til at huske Heathkit i sine herlighedsdage, er det svært at forstå rækken af ​​det. De lavede uanset herunder tv’er, skinke radio gear, robotter, computere, terminaler og selvfølgelig test udstyr. Alt i sæt type med omhyggeligt detaljerede manualer, som ingen andre nogensinde har realt genskabt. Tag et kig på et par af [Jeff’s] videoer så godt som du kan se, hvad vi mener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *